Şiir dinletileri hayat kurtarır mı?



Biz eskiden şiir dinletileri yapardık. Bu dinletilerde görev almak için birçok insan gelirdi. Şiir okuma hevesi bir virüs gibiydi. 105. Sokak dinletisinde mesela,o nasıl birliktir,nasıl beraberliktir.

Şiir topluluğu 105. Sokak provaları ile başlayıp Yenilgi Günlüğü dinletisiyle zirveye ulaşan bir enerji sayesinde bugünlere gelmiştir.

Ama sonra o hevesli çocukların çoğu gitti. Bazılarını Mağara Topluluğu başkanı olarak,bazılarını da sevgilileri ile birlikte Küçükpark dolaylarında gördük. Kalanlar ise Sonat'ı ya da Ş'yi nasıl çıkaracaklarını düşünmekle meşguldüler.

Ahmet diye bir üyemiz vardı mesela. Sürekli Penguen ve Uykusuz okuyan utangaç bir adamdı. Ahmet'in yanında da tombul şirin bir kız vardı. Ahmet ilk toplantıda ilkokul yıllarında bir şiir okuma yarışmasında birinci olduğunu anlatmıştı. Yanındaki tombul kız da iyi şiir okuyabileceğini iddia etmişti. O sene dinleti yapamadık. Ve o yılın sonunda Ahmet'i bir barda, sevgilisi için neler yaptığını anlatırken gördüm. Yanında gelen tombul kızı ise Latin Dansları Topluluğu standında dans edip el ilanı dağıtırken gördüm. Ve sonra,acaba dedim Ahmet ve tombul kız o sene dinleti yapsaydık yine aynı durumda mı olurlardı? Yani 105. Sokak ertesinde olduğu gibi bir ortam yaratabilseydik o insanlar ne durumda olurlardı?

O kadar uzağa gitmeye gerek yok aslında. Ben ya da şu an topluluk içinde bulunan diğer insanlar Şiir Topluluğu ile tanışmasaydı ne olurdu? Bunula ilgili 4 adet tahminde bulunabildim. Aşağıdaki gibidir :

Uğur Eymirli : Hâlâ Lars Von Trier izleyip ardından bir iki Tezer Özlü kitabı okurdu. Ve msn iletisine Trier alıntıları koyup hayatına devam ederdi.

Münir : Muhtemelen daha huzurlu ve mutlu olurdu. Bu "çekilme" durumunu daha hafif sıyrıklarla atlatırdı.

Aras : Murathan Mungan çizgisini aşamayıp, Küçük İskender çakması şiirler yazardı. Her türlü acı,mutsuzluk durumunda Anathema ile bunalıma girer ve yasta olmanın,mutsuz olmanın cool bir şey olduğunu zannederdi.

Barış : Büyük bir "Şair" olabilirdi. Neyse ki o hep bizimle kalmayı tercih etti. Eğer Eşit bir tür Yeni Dalga ise, bu Yeni Dalga'nın Andre Bazin'i oldu. Ki bu Şair falan olmaktan çok daha güzeldir,önemlidir ha.

0 yorum:

Yorum Gönder