Bir darbe geldi başıma Erbakan Hakk'ka yürüdü

Antientellektüalizm:

Şahsen daha evvel hiç kullanmadığım bu kavramın dilbilimsel kökeni 14. yy'a dek uzanıyor. Tarihte ilk olarak İrlanda asıllı Britanyalı düşünce adamı, ressam ve şair Sir Allan O'Shearer tarafından A Ball at St. James' Park (Aziz James Parkı'nda bir Balo) adlı dilbilim araştırma kitabında kullanılmıştır. Bu kitabın önsözünde O'Shearer şöyle demektedir:


...besides (I) will use a term called anti-intellectualism for the first time in this book so this idea easily would be used against Intellectualism, which will occur in the century 20th. We cannot define that what intellectualism is exactly, at least by the help of today's knowledge though will explain clearly and detailed that why we must be anti-intellectualist.


Ayrıca bu kitabımda antientellektüalizm adında bir kavramı ilk defa kullanacağım ki bu kavram 20.yy'da ortaya çıkacak Entelektüalizme karşı rahatlıkla kullanılabilsin. Bu entellektüalizmin tam olarak ne olduğu konusunda bugünkü bilgilerimizle net birşey söyleyemeyeceğimiz gibi neden antientellektüel olunması gerektiğini ise gayet net ve ayrıntılı bir şekilde açıklayacağız.


Gerçekten de Sir O'Shearer kitabının izleyen on dördüncü ve on beşinci bölümlerinde bu konuya net gerekçelerle açıklık getiriyor.

Shearer'ın beşinci kuşaktan torunu da yine büyükdedesiyle aynı kentte yaşamış, Newcastle United ve İngiltere Milli takımlarında da büyük başarı göstermiş olan Alan Shearer'dır.*


*What is the difference between the English National Team and a teabag?**
**Even the teabag stays longer in the cup.

0 yorum:

Yorum Gönder